Miért jó az online lámpabolt?

Miért jó az online lámpabolt?

A lámpabolt keresés

Ha valaha is szerettük volna az otthonunk világítását megújítani, akkor szembesülhettünk már vele, milyen is, amikor egyszerre akarunk több világítótestet szettben megvásárolni. Egyik lámpaboltot látogatjuk a másik után, próbálunk találni a meglévő szetthez passzoló kislámpát, mert nekünk az is kéne, de nem volt a csomagban és akkor kiderül, hogy méretben nem stimmel. De persze visszük a kis jegyzetfüzetet meg a halmot és aztán hazamegyünk és bemérjük megint, kiderül, hogy nem jó és akkor indulhatunk is vissza lámpaboltba, hogy találjunk másikat. Ja, abban a boltban nem találni alternatívát, mehetünk a következőbe. Ez egy igen vesződséges ördögi kör, ami sok bosszúságot jelent, de rengeteg időt is. Hát ez az, amivel a webshopok setén nem kell bajlódni.

A lámpabolt kínálata

Nyilvánvaló, hogy egy lámpabolt főként világítótesteket forgalmaz, de e téren is sok alkategória létezik. Egyszer kereshetünk helység szerint lámpákat, fürdőszobai, hálószoba, nappali, konyha és kerti világítás. Ez hasznos, ha a szoba egészét most fogjuk berendezni. Ha tüzetesebben körülnézünk, láthatjuk majd, hogy pláne a mennyezeti lámpák ismétlődőek, mert ugyanazt a beltéri mennyezeti lámpát simán elhelyezhetjük a nappaliban, mint ami a hálószobánkat világítja meg.

Ha már valamivel konkrétabban keresünk, nézhetjük külön a mennyezeti, falikaros, álló, olvasó és egyéb lámpákat. Igazság szerint ezeknek a nagyjáról mindenki meg tudja mondani a lámpaboltban, hogy mire való, csak a csoportosítás segíti a válogatást. Ellenben ha már igazán profin tudjuk, mit keresünk, elég csak a kültéri és beltéri felosztást nézegetnünk a lámpaboltban. Ez egy nagyon fontos különbséget jelent: mennyire vízzáró az a lámpatest, mennyire bírja majd az időjárási körülményeket. Azt gondolnánk, hogy ez automatikusan csak a kerti világítást érinti, de a fürdőszobában, sőt a konyhában is számítani kell a vízgőzre, amely folyamatosan érinti a lámpánkat.

A lámpabolt online és offline

Lámpaboltba azért jó járni, mert fizikailag előttünk vannak a termékek, jobban el tudjuk képzelni, hogyan festenének a mi otthonunkban. Ha rossz e téren a fantáziánk, akkor azért egyszer talán nem árt, legalábbis a fényerősségek, színhőmérsékletek megismeréséhez jó módszer lehet egyszer. Ám azt be kell látnunk, hogy nem mehetünk minden egyes eldöntendő alkalmával újra és újra lámpaboltba. Mert sokszor nem lesz minden ugyanabban a boltban, mehetünk új körútra keresgélni, és a végén rájövünk, hogy nagyrészt ugyanazt a kínálatot látjuk mindenhol. Ráadásul a minőség sem feltétlenül jobb.

Problémát jelenthet még az is, ha technikai és műszaki paraméterekre is kíváncsiak vagyunk. A kiállítótérben kiszúrtunk egy csillárt, szeretnénk tudni, milyen égővel működik. Hát azt a cetlit, ami lóg rajta, tuti nem érjük el és ember legyen a talpán, aki kiolvassa az ellenfényben. Meg egyáltalán mennyi adat is fér egy ilyenre? Ki a gyártó? Mennyi a garancia? Tartozik-e egy sorozatba, vagy csak így önmagában van és nekünk kéne hozzáválogatni a többit?

Ezek a kérdések egy online vásárlás esetén természetesen ugyanúgy felmerülnek. Ellenben az adatokat ott találjuk a leírásban, hiszen minden egy helyen kompakt elérhető. Látjuk a garanciát, a foglalatot, hogy cserélhető-e az égő, hogy milyen színű búrákkal kapható az a modell, hogy milyen modellcsaládhoz tartozik, és azonnal rákereshetünk a gyártó egyéb termékeire vagy a modellcsalád többi tagjára. Ezeket az információkat nagyon könnyen és kényelmesen elérhetjük egy online lámpabolt esetén, mint mondjuk a https://ledguru.hu/. A másik könnyebbség pedig a méricskélés esetén jelentkezik.

Mert persze azt a pár kört, hogy kinézünk valamit, bemérjük és nem biztos, hogy jó, kereshetünk másikat, így se spóroljuk meg, csupán nem az üzletig kell menni az információért, hanem csak a képernyőig. Mert ott van minden. Sőt, ha nem vagyunk elégedetek a lámpabolt árával, megnézhetünk egy másikat. 10 percünkbe sem kerül egy ár összehasonlítás.

Az online lámpabolt élmény

Kitértünk már rá, hogy miért is kényelmesebb megtervezni, milyen világítás kerüljön az otthonunkba, ha online lámpabolt felületét vesszük igénybe. Nos, a vásárlói élmény a fizetés és kiszállítás terén is megmarad hasonló kényelemben. Sorban állni például cseppet sem fogunk, hiszen azonnal fizethetünk a bankkártyánkkal. A kiszállítás is egy pofonegyszerű dolog, vagy postaponton, vagy postai úton, de akár futárral is kérhetjük a biztonságosan becsomagolt lámpánkat. Általában nem is kell sokat várnunk, ez alól kivételt jelenthet, amikor nincs raktáron az adott termék és a lámpaboltnak magának is utánrendelnie kell. Gondoljunk erre úgy, mint olyan termékre, amit jó eséllyel meg se találtunk volna egy offline üzletben, hiszen ott ilyen lehetőségünk nincsen. Így várni rá tulajdonképpen azt jelenti, hogy olyan kínálatot kaptunk, amit egy fizikai üzletben nem valószínű, hogy láthattunk volna.