Ponyvás teherautó bérlés, avagy a hasznos szolgáltatások

Ponyvás teherautó bérlés, avagy a hasznos szolgáltatások

Ponyvás teherautó bérlés a szolgáltatások jegyében

Úgy gondolom, maga a ponyvás teherautó bérlés vagy csak szimplán egyáltalán az autó bérlés lehetősége viszonylag sokak számára szinte teljesen ismeretlen folyamat, hiszen sokan nem is tudják, hogy egyáltalán létezik ez az opció és ráadásul ezt akár hosszabb távra is igénybe lehet venni. Szerintem egyébiránt ez a lakosságnak nyújtott szolgáltatások közül az egyik legkiválóbb és legpraktikusabb szolgáltatás. Hiszen számos olyan lehetőség adódhat az életünkben, amikor esetlegesen nagyobb bútorokat vagy bármiféle ilyesfajta tárgyat kellene szállítanunk és szükségünk lenne arra, hogy egy ilyen jellegű szolgáltatást igénybe tudjunk venni. Ebben az esetben nagyon jól tud jönni a ponyvás teherautó bérlésének a lehetősége, ugyanis jelentős könnyebbséget tud nyújtani, ha mi magunk tudjuk irányítani az adott folyamatot és nem kell egy rajtunk kívül álló tényezőre hagyatkoznunk, hanem maximálisan a magunk urai tudunk maradni az adott szituációban. Többek között a fent említett szolgáltatásnak szintén igen hasznos előnyei közé tartozik az az eshetőség is, ha éppenséggel költözés alatt állunk és nem kívánunk költöztető szolgáltatást igénybe venni, hanem mi magunk szeretnénk lebonyolítani a folyamatot. Ebben az esetben is felettébb hasznosnak bizonyulhat egy ilyen alternatíva, mint a ponyvás teherautó bérlése. Mint láthatjuk számos eshetőség adódhat, amikor jól jön egy ilyen szolgáltatás lehetősége. Az alábbiakban a ponyvás teherautó bérlésnek a folyamatáról szeretnék bővebben írni.

A ponyvás teherautó bérlésének a menete

Az egész folyamat valójában igazán egyszerű menettel bír. Mindössze annyi az elsődleges feladatunk, hogy online utána kutatunk annak, hogy a városunkon esetleg a kerületünkön belül, hol van lehetőség az adott autó igénybe vételére, amely jelen esetben a ponyvás kisteherautó bérlése. Itt úgy gondolom, több szempont alapján is érdemes tájékozódni és semmiképpen sem csak egy véleményre hagyatkozni, mert egy vélemény alapján könnyen „megüthetjük a bokánkat”. Ajánlatos utána nézni az adott cégek kínálatának már előre, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy mindenhol található a számunkra megfelelő autó. Gyakorta előfordul ugyanis, hogy egy adott autó kölcsönző cég, csakis egy autó típusra van specializálva. Illetve szerintem nem árt a cégről és a szolgáltatásáról adott értékeléseket és véleményeket is átolvasni, mivel ezek általában alapvetően igaz képet adnak a valóságról és a felmerült negatív tapasztalatokról. Hozzá tenném, hogy az is gyanús lehet, ha abszolút nem találunk negatív visszajelzéseket, ugyanis akkor elképzelhető, hogy törlik az ilyen jellegű hozzászólásokat a valóság ferdítésének az érdekében.

A kölcsönzés mente rendkívül egyszerű. Miután megtörtént az online lecsekkolása a helynek, el kell látogatni a helyszínre, ahol a kiválasztott autót kaució és kölcsönzési összeg lerakása után, azonnal igénybe is lehet venni. Itt szerződéskötés keretein belül előre meg határozzuk azt, hogy hány napra vesszük igénybe a kocsit és, hogy napi hány kilométert lehet megtenni a járművel és annak túllépésének az esetében erre mennyit kell ráfizetni kilométerenként. Amennyiben ezek a kérdések tisztázódtak semmi sem állhat útjában az autó kölcsönzésének. Amint pedig ez a folyamat megtörtént már útnak is indulhatunk az újdonsült teherautónkkal.

Fontos megemlíteni, hogy a ponyvás kisteherautó bérlésének a visszaszolgáltatási menete is ugyanilyen egyszerű, mint a kölcsönzésé.  Miután vissza visszük a kölcsönzés lejártával az autót (lehetőleg olyan állapotban, ahogyan elhoztuk) visszakapjuk a kaució összegét és már végeztünk is a folyamat egészével. Akit bővebben érdekelne az autó kölcsönzés menete és lehetőségei az bátran látogasson el a http://www.hatarauto.hu/tehergepkocsik/ weboldalára, ahol bővebb tájékoztatást nyújtanak a ponyvás teherautó bérlés szolgáltatásáról.

Személyes nézőpontból a ponyvás teherautó bérlésének az opciója

Én személy szerint az adott szolgáltatást több ízben is kipróbáltam. Elsősorban a költözéseim alkalmával tartottam igényt az adott alternatívára. De emellett több ízben előfordult, hogy egyéb helyzetekben is igénybe vettem a szolgáltatást. Ilyen szituációkhoz tartozott példának okáért, amikor a házunk felújítása alkalmával új bútorokat vásároltunk és mi magunk szállítottuk őket haza, vagy amikor a nyaralónkat szereltük fel jobbnál-jobb cuccokkal. Illetve nyáron többször is előfordult, hogy több hétre költöztünk le az előbb említett nyaralónkba és viszonylag sok holmit vittünk le, ami nem fért volna bele egy átlagos személygépkocsiba. Így szintén kénytelenek voltunk a ponyvás teherautó bérlés opciója mellett dönteni és természetesen a lehető legjobban döntöttünk ebben az esetben is.