Kutya fajták rengetege

Kutya fajták rengetege

Kutya fajtákról röviden

Őszintén szólva ameddig nem vettük rá magunkat a párommal arra, hogy veszünk egy kiskutyát, én abszolút nem voltam otthon a kutya fajták világában. Tulajdonképpen alig tudtam megkülönböztetni pár kutyafajtát, annyira hidegen hagyott az egész téma. De amikor felmerült az, hogy vásároljunk egy fajtiszta kutyust azonnal beleástam magam a kutya fajták rengetegébe. Az egészen kisméretű kutyáktól kezdve a hatalmas házőrző kutyákig minden félének utána olvastam. Fontosnak tartottam, hogy olyan kutyánk legyen, aki maximálisan illeszkedik mind a személyiségünkhöz, mind a körülményeinkhez. Így szinte azonnal ki is estek a nagy házőrző kutyák, ugyanis polgári lakásba nyilván nem egy ilyesfajta véreb a legideálisabb. Tudtuk, hogy bár nagy kutyát szeretnénk és nagyon okosat, nem házőrzőnek vásároljuk, hanem inkább pajtásnak, akivel mind mi, mind a jövőbeli kisgyermekünk jól el tud játszani. Ebből kifolyólag fontos szempont volt a játékosság és a gyermek szeretet is a kutyus részéről. Illetve ami pedig kiváltképpen számomra volt nagyon fontos szempont, hogy szép, esztétikus kutya legyen. A következendőkben azokat a kutya fajtákat és tulajdonságaikat fogom felsorolni, akik nálunk szóba jöhettek.

A számunkra legkedvesebb kutya fajták

  • Beagle: az első kutyus, aki nagyon elnyerte a tetszésünket a Nagy- Britanniából származó Beagle. Nem csupán nagyon kedves pofija fogott meg minket, hanem a jellemrajza is miszerint a beagle örökké csóválja a farkát, folyton csóvál. Továbbá társaságkedvelő és barátságos természet.
  • Border Collie: továbbra is a közepes termetű kutyáknál maradva a következő kutyus, aki elnyerte a szívünket a szintén brit Border Collie. A leírás alapján az egyik legintelligensebb kutyafajta a világon és munka mániás. Bár ezt nem teljesen értettük, hogy mit is takar, annyi bizonyos pozitív tulajdonság.
  • Dalmata: átevezve a már kissé nagyobb testű kutya fajták világába az egyik személyes kedvencem a Dalmata került a listánkra. Maga a kutyus megjelenése valami egészen elegáns, intelligenciája és önálló gondolkodása egyedülálló. Rendkívül hűséges típus és nagyon szerethető.
  • Skót juhász: maradva a nagyobb testű kutyáknál, szintén nagy kedvencünk a skót juhász. Ez a kutya fajta híres arról, hogy rendkívül előkelő megjelenése van, nagyon intelligens, ugyan önálló gondolkodású, de nagyon oda adó hűséges típus.
  • Szamojéd: ez a kevésbé ismert ám tündéri, hófehér szőrű meseszép kutyus Szibériából származik. Legfőbb tulajdonságai közé tartozik, hogy hihetetlenül barátságos, egészen könnyen kezelhető, szinte állandóan mosolyog és nagyon hűséges.
  • Basset Hound: ugyan kisebb testű kutya, mint mi alapjáraton elképzeltünk mégis tündéri személyisége és kinézete miatt szintén rá került a listánkra. Jellegzetessége, hogy nagyon barátságos kedves, hűséges kutyus.
  • Drótszőrű magyar vizsla: úgy hiszem, nem lenne teljes a kívánságlista e kutya fajta nélkül, hiszen a vizslát mindenki imádja, Nagyon szerethető, hűséges, és kőkeményen dolgozik és nem utolsó sorban imádja a gyerekeket.
  • Golden retriever: Valószínűleg nem véletlen ő az egyik legkedveltebb kutya fajta. Nagyon emberközpontú és imádni való. Kölyökkorában pedig a világ legtündéribb kutyusa
  • Német juhász: végül, de nem utolsó sorban egy szintén örök klasszikus, a német juhászkutya. Talán az egyik legbátrabb kutya fajta, amely minden áron megvédi a szeretteit és szinte bármivel szembeszáll. Imádja a gazdáját, nagyon gyerekközpontú és házőrzőnek is alkalmazható. Mellette mindig biztonságban lehetünk.
  • Szibériai husky: Személy szerint a kedvencem, hiszen játékos, barátságos, gyönyörű és imádom a jellegzetes hangját.

Akit esetleg a többi kutya fajták is érdekelnék és megszeretné találni a számára legideálisabb kutyust az, látogasson el a https://www.pet4you.hu/kutya/fajtak weboldalára és böngésszen kedvére.

A kiválasztott kutya fajta, avagy a husky szerelmesei

Őszintén szólva én amióta az eszemet tudom egy gyönyörű szibériai huskyt szerettem volna. Teljesen odáig vagyok minden porcikájáért és tulajdonságáért, ő a tökéletesen hozzám illő kutyus. De mi folyvást nem egyedül élek így nem is választhattam egyedül kutyát. Éppen ezért sorakoztattuk fel a szimpatikus kutya fajtákat, hogy egységesen jussunk döntésre. Nagyon hezitáltunk a skót juhász, a német juhász, a szamojéd és a dalmata között. A párom álma feltétlen egy páratlan szépségű skót juhász volt, de mivel ő sem igazán szerette volna rám erőltetni a döntését megállapodtunk a köztes megoldásban, egy meseszép dalmatában. Már el is döntöttük, hogy megvesszük, mikor az utcán találkoztunk egy kölyök huskyval és miután a párom látta, hogy teljesen a bűvkörébe estem a kutyusnak, egy hét múlva meglepett egy kölyökkel. Szerelem volt első látásra, tényleg egy álom vált valóra az ő jöttével és minden túlzás nélkül mondhatom, minden percemet szebbé varázsolja a kis jószág.